Fåglar jag fotat – trädpiplärka

Profilbild för Johan Karlsson

Trädpiplärka är en art som är en vattendelare för fågelintresserade och vanligt folk. Det är en av Sveriges absolut vanligaste fåglar, men inte så vanlig som bofink och lövsångare att man får lära sig om den i skolan.

Bortser man från sången så för den en ganska anonym tillvaro i skogen. Den har heller inte någon plats i vår gamla kultur likt sädesärlan, sånglärkan eller domherren och den sticker inte ut med att vara minst som kungsfågeln. Därför känner vanligt folk inte till den. Den är en vanlig fågel som bara råkar finnas i ganska stor mängd.

Här har vi tre trädpiplärkor som vi ringmärkte vid Önstensborg i våras. Annars ringmärker vi inte så många trädpiplärkor trots att vi faktiskt hör dem sjunga hela våren runt märkplatsen.

Liknande inlägg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.