Tyst runt dämmet idag

Vädret just nu bjuder inte in till några härliga fågelpromenader, men att ta en lunchpromenad i dis runt Råmarbo dämme har sin tjusning ändå. Ljuden dämpas på något sätt och tystnaden bli ganska påtaglig.

Jag hade ändå lite förhoppningar på ett årskryss och ett skolgårdskryss när en bändelkorsnäbb hade rapporterats i närheten. Jag har några stadiga lärkträd som ses från skolgården och längs min väg passerar jag en ändmorän med ett ganska stort bestånd av lärk.

Dock var det tystnaden som var det mest påtagliga på dagens lunchpromenad. 3 korpar flög omkring och lät lite sporadiskt och i alkärret hade en nötväcka fått fnatt och började köra sitt vårläte. Annars var det tyst.

Det roligaste i fågelväg idag var att den senaste tidens nederbörd gjort vattenståndet högt och flödet genom alkärret har gjort att isen gått upp. Gräsänderna har givetvis redan hittat dit men jag håller utkik efter knipor och någon roligare and.

Noll årskryss.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.