Första jobbdagen och årskrysslös

Trots att jag har ett jobb där jag får vistas utomhus ganska mycket och har mölighet till fina promenader så lyckades jag inte årskryssa något idag. Stjärtmes och trädkrypare hör inte till ovanlighetern vid Råmarbo dämme, men idag var det ganska tyst och ingen vidare fart på fåglarna. Roligast var en havsörn som flög förbi när vi var ute efter lunch.

Efter jobbet tog jag en omväg hem för att optimera chanserna för fjällvråk och till slut hamnade jag i Hökåsen letandes efter turkduva. Dock helt utan framgång.

Väl hemma tog jag en promenad runt Norra Malmaberg, grönsiska och stenknäck saknas på listan och det brukar inte vara någon omöjlighet hemma. Jag smög omkring och spanade efter matningar men det känns som om jag är ganska ensam om att mata fågel här. Det bästa jag hittade var några domherrar och steglitser, men de har jag redan hängt in för i år.

På artportalen kunde jag se att en kattuggla rapporterats in ropandes i Gäddeholm i morse. Tyvärr satt jag inne på skolan då, så den hörde jag inte.

Det är bara att acceptera att det inte blir några årskryss idag. Jag får ta igen det till helgen när vi drar upp till Råstasjön och Lötsjön för en årskryssarrunda.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.