En liten uppdatering

Gårdagen som nämnts tidigare tillbringades hemma. Riktigt skönt. Min fokus låg ganska ofta på vår matning och mellan varven sysselsatte jag mig med annat som att sortera strumplådan.

Jag skruvad ihop några glappa köksstolar också och så drog jag hem Wingspan till vårt X-box.

Lika bra att ha det där också eftersom jag vill spela det lite oftare än resten av familjen. Skapligt roligt att spela det där, men det var långt från den känsla man får när man sitter runt ett bord och spelar och hela den sociala biten försvann helt.

Det var kanske därför jag lyckades att dra ihop hela 103 poäng. Jag får testa det med lite svårare motståndare och se om det blir annorlunda. Spelet är annars relativt svårt att sabotera för motståndare, men det finns vissa förmågor där man gynnar andra och bättre motståndare kanske är lite snålare att använda dem.

Fågelmatningen då?

Jo vi fortsatte att hålla koll och givetvis var målet att få in en ny art även idag. Nu kan man ju inte bestämma över fåglarna, men valet av mat till dem styr ändå lite. Vi köpte en ny viltfågelblandning förra veckan och den verkar vara omtyckt av våra mest frekventa besökare. Talgoxe, pilfink och blåmes. Idag blandade jag lite havregryn med olja för att locka koltrast vilket fungerade och talgen med insekter attraherade större hackspett.

Domherrarna verkar äntligen ha fallit för vår matning. Idag kom de tillbaka 2 hanar och 3 honor och jag antar att de varit här under veckan också, men då är det mörkt när jag går och mörkt när jag kommer hem.

Strax innan skymningen kom så 4 steglitser och slog sig ner. En art vi hade ganska sporadiskt tidigare, men de senaste åren har de undvikit oss. Så det var ett glatt återseende.

Artlista

9 arter lyckades vi räkna in igår.

  1. Talgoxe
  2. Pilfink
  3. Blåmes
  4. Nötväcka
  5. Koltrast
  6. Domherre
  7. Skata
  8. Större hackspett
  9. Steglits

Totalt har vi lyckats få se 13 arter vid vår matning i år.

10. Grönsiska
11. Stjärtmes
12. Gråsparv
13. Grönfink

Det känns som att det blir tufft att komma upp i så mycket mer. Det vi har att hoppas på är arter som kan komma i mängder vissa år som gulsparv, bergfink och gråsiska. Sen hoppas vi alltid att någon mer sällsynt vinterstannare lyckas hitta oss. Rödhake, bofink och svarthätta ligger bra till då.


Kommentarer

Ett svar till ”En liten uppdatering”

  1. […] skrev ju tidigare om att jag tagit hem Wingspan till X-box. Igår kom det en uppdatering av spelet med en expansion så att jag nu har Oceanien vilket […]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.