Nu finns jag på Threads

Threads är Metas (Facebooks) alternativ till Twitter. Det har funnits ett tag, men inte i EU eftersom Meta inte ville gå med på EU:s krav om datalagring mm. Jag har inte koll på allt.

Med tanke på att Twitter blev X och tappade i princip allt efter att Musk köpte dem så fattar jag inte riktigt hur Meta tänkte när de inte gick med på EU:s regler. Folk flydde Twitter som varit dominanta och ville ha ett alternativ. Själv testade jag Mastodon, men jag har plockat bort den kopplingen. Det är ingen fart där och jag orkar inte bygga upp ett bra flöde igen.

Då passar Threads bättre. Där kopplar man sitt intstagramkonto och kan välja att följa alla man följer på Instagram, sen är det bara att börja tråda.

Nu tror jag inte att jag kommer att vara superaktiv på Threads med egna trådar, men jag kommer nog läsa en del och förhoppningsvis blir det bättre än vad Twitter lyckades bli. Kanske lite mer vanligt folk och inte bara politiker, journalister och kändisar. Men risken finns att det blir samma filterbubbla till slut ändå.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.