Fåglar jag fotat A-Ö

Mitt fågelintresse går främst ut på att se fåglar,  fotograferandet sker främst för egen dokumentation och min Nikon Coolpix p600 är nästan alltid med när jag åker ut för att titta på fåglar.

Då och då får man till det och lyckas riktigt bra även med denna enkla kamera, men det går många skitbilder på varje bild man är någorlunda nöjd med.
Totalt har jag nu kommit upp i 227 arter som fastnat på bild med mycket skiftande kvalitet. 226 av dem är fotade i Sverige. Lägger jag dessutom till mandarinand som inte räknas som en inhemsk art så blir det 228.

Som exempel på riktig skitbild där fågeln i fråga knappt är identifierbar har jag denna brandkronade kungsfågel från Hornborgasjön 2014.

Sekunderna innan satt den riktigt fint och öppet och sjöng för mig, men här visade sig min kameras största brist. Snabbheten att zooma och fokusera räcker inte till om man ska fotografera rörliga småfåglar bland grenar och annat störande.
Sitter fåglarna still går det och öppet går det enklare vilket denna rödhake från Öland 2015 visar.

Det kommer att bli en lång serie bildinlägg, men för att få lite kontinuitet i bloggandet tänker jag terrorisera mina få läsare med små korta inlägg med alla dessa 228 fåglar. Troligtvis kommer det att vara fler innan jag är färdig.
Jag återkommer snart med min första fågel på A
 


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.