Jag jobbar mig så sakta framåt i alfabetet och idag presenterar jag min för närvarande sista art på F.
De flesta ärlor och piplärkor är rastlösa och sitter sällan still vilket gör att jag sällan blir riktigt nöjd med de bilder jag får på dem. Alltid är det något som är suddigt på dem, för det mesta stjärten.
Forsärlan trivs dessutom bland forsande vatten där det oftast är lite svårtillgängligt så någon riktig bra bild på den har det inte blivit.
forsärla
Den här hanen satt i alla fall still i några sekunder. Hanen har svart haklapp, så det är lätt att könsbestämma forsärlor. Så om man hittar en forsärla vid en fors på våren behöver man inte se två fåglar samtidigt för att veta om det är ett par som slagit sig ned i reviret.
Fotad vid Forsby utanför Västerås den 4/5 2012
Igår fyllde jag dessutom på min fotolista med ytterligare en art. Rödhuvad dykand. Så nu ligger jag på 237 fotograferade arter.