Många fågelintresserade fotografer jobbar hårt med att fota fåglar i naturliga miljöer. Ibland kan det vara riktigt roligt att se dem slita på en fågelmatning för att bygga upp denna naturliga miljö. En gång såg jag en kille komma bärande på en mossig gren han tagit med sig hemifrån, som han sedan spände fast på en annan gren med spännband.
I sin medhavda gren hade han borrat små hål som han fyllde med fågelmat. Bilderna såg säkert väldigt naturtrogna ut, men den som tror att fågelfotografer går omkring med sin tunga utrustning i total vildmark och bara råkar hitta det där perfekta fototillfället tror fel. Det finns säkert de som lyckas med det, men många bilder är välförberedda och välregisserade innan de fastnar i kamerans SD-kort.
Den här kajan är i alla fall fotad helt spontant i sin naturliga miljö utan några förberedelser.
kaja
Fotad utanför Pizza Hut i Örebro den 17 maj 2012