Fåglar jag fotat – Lövsångare

Sveriges vanligaste fågel med drygt 12 miljoner par per säsong. Att de dessutom brukar hinna med 2 kullar med 4-8 ägg varje kull borde ge över100 miljoner (lågt räknat) lövsångare i Sverige fram mot sensommaren.
Trots denna mängd är det ingen fågel man ser om man inte letar noga inne i buskar och träd. Hör den gör man däremot. En ramsa som på sätt och vis påminner lite om bofinken. ”Snälla mamma kan jag inte få gå på bio i kväll” Skillnaden mellan dessa arters sång är att bofinken låter bestämd och sätter ett utropstecken efter sin fråga och lövsångaren är gnällig och sätter flera frågetecken efter ramsan.

Fotad vid Färjeläget, Norra Sunderbyn den 19 juli 2014


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.