Fåglar jag fotat – Näktergal

Det här är egentligen inget foto utan en screenshot ur ett filmklipp. Näktergalar är experter på att hålla sig dolda djupt inne i buskar och jag har varken tålamodet eller lusten att vänta ut dem för att få en bild av dem. Jag har några få bilder på suddiga saker i buskar och en bild med en som sitter öppet.
Det kan vara ganska kul att försöka se en näktergal. Går man med en grupp nybörjare är det ett ypperligt tillfälle att träna på att leta i buskar och sedan träna på att ge bra angivelser var den är. En färdighet som kan vara väl så bra att ha om man skådar tillsammans.

Fångad på film och sedan klippt till foto den 20 maj 2013
Tillägg: Några månader efter denna bloggpost så hade jag turen att se en näktergal sitta helt öppet och sjunga riktigt nära. Så nu har jag inte bara suddiga bilder på något i buskarna.

Fotad i Oset, Örebro den 21 maj 2017


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.