Serietips i karantäntider – Lillyhammer

Vår sociala distansering fortsätter. Inte umgås med släkt och vänner i onödan, inte resa i onödan, vistas mycket i naturen. För mig innebär det i princip Business as usual. Det enda jag ställer in just nu är fågelexkursioner och jag undviker att åka iväg utanför Västmanland för att kolla på fåglar.

Fast även om det inte innebär allt för stora förändringar för mig så har det nog blivit en del mer TV-tittande även för mig. Jag tipsade nyligen om The English game. En historisk dramaserie om den moderna fotbollens första staplande steg i förra sekelskiftets England.

Nu vill jag tipsa om en lite äldre norsk serie som jag såg när den kom ut 2012 men nu väljer att se om.

Lillyhammer är en drama-komedi eller rent av en  förvecklingskommedi om en New York-gangster som i ett vittnesskyddsprogram vill flytta till Lillehammer och börja ett nytt liv.

Hela idén är helt briljant. Redan att flytta in en New York-bo till en småstad i Norge och få honom att passa in skulle kunna fungera. Jag tror till och med att det skulle kunna bli bra, bara att flytta dit en hipster från Stockholm.
Här flyttar de dit en f.d maffiaboss med ambitioner att passa in. Det hela blir helt underbart och Frank Taglianos (Steven Van Zandt) sätt att tackla alla uppkomna fallgropar och problem gör denna serie riktigt sevärd.

När den sändes 2012 gick den på SVT, men nu hittar man den på Netflix

https://www.imdb.com/title/tt1958961/


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.