Fåglar jag fotat – Rubinnäktergal

Jag slutade plocka med mig kameran på drag för några år sedan. Min känsla var att min lilla kamera mest störde min upplevelse eftersom viljan att fota fågeln gjorde att mitt fokus låg på annat än att uppleva fågeln. Dessutom får man inga unika bilder om man står och fotar samma fågel som alla andra och det finns gott om folk som fotar bättre än mig.

När vi först åkte ner för att se rubinnäktergalen var vi således utan kamera och fotade bara folk.

Nu bar det sig inte bättre än att en kompis gärna ville ha sällskap när han åkte ner helgen efter, så vi följde med och då tog vi med oss kameran.

Rubinnäktergal har länge varit en drömart för många skådare och även om den setts tidigare i Sverige så var det inte många som han med att se den den gången.

2021 var det helt annorlunda, den höll till i ett samhälle och folk höll verkligen koll på den, även om den stora anstormningen lördagen den 20/11 gjorde att den höll sig borta i flera timmar och hade det inte varit för Benjamin hade runt 1000 skådare fått vända hem molokna den dagen.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.