Fåglar jag fotat – strandskata

Strandskata är en ganska vanlig vadare och utefter kusterna är den riktigt vanlig så i kuststäder är det inte ovanligt att man ser dem spatsera runt i rondeller och på fotbollsplaner.

Här hemma i Västerås finns den också, men mycket mer sparsamt så här larmar vi ut dem när vi hittar dem på våren. Vi hittar dock ungfåglar på sensommaren så de häckar nog på något fågelskär ute i Mälaren.

Strandskata – Lövudden

Vill man se strandskata gäller det att hålla utkik på gräsmattor i slutet av sommaren, då är det som bäst. Det kan också vara bra att lära sig hur de låter, då upptäcker man dem om de kommer flygande. Ett ljudligt kubik – kubik hörs lång väg.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.