Efter några sköna dagar i Halland och en slappardag på hemmaplan var det dags att ställa klockan för jobb i morse.

Sportlovsfritids är dock lite som semester på jobbet. Då har vi fritids hela dagarna och gör roliga saker med våra elever. Idag stod skridsko på programmet. Något jag inte riktigt finner så stort nöje i för egen del, men ungarna brukar gilla det.

Jag tog på mig den superviktiga uppgiften att tända en eld och hålla den vid liv för att sedan grilla korv utav bara den.

Gott om ved fanns det och torr var den så det tog inte lång tid att få fart på den och sen brann den tills vi lämnade bandyplanen och alla elever fick äta så mycket korv de ville.

Jag var ju först på plats i morse och kunde stämpla ut tidigt så jag hann också med en liten tur till Asköviken tillsammans med Benjamin. Trana och spetsbergsgås blev nya årskryss och sen fick vi även in bläsgås, sädgås, tofsvipa och sånglärka på årslistan för Västmanland. Tyvärr såg vi många av dessa arter utanför gränsen för askölistan så den fick vi inte fylla på årslistan lika mycket.

Nu sitter jag och funderar på om jag ska ge mig ut och försöka få in några ugglor på årslistan också. Men det är nog bättre att avvakta med dem. Man ska ju ha något att se fram emot under hela mars.


Publicerat

i

,

av

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.