Fåglar jag fotat – tjäder

Att fota en tjädertupp under spel är nog många fågelintresserade fotografers önskan. Visst vore det kul att göra det, men jag är lika glad att få se en tjäderhöna och de gånger jag sett dem med kycklingar har jag blivit ännu gladare.

En gång var jag dock nära att fotografera en tupp med stjärten utspärrad, men innan jag lyckats få upp kameran hade den fällt ner stjärten och sen lyckades jag fokusera på några grenar framför istället.

Det är tillfällen som dessa som får en att älska kikaren och att odla minnen istället. Nu kommer jag knappt ihåg tjädern, men kommer mycket väl ihåg känslan över den suddiga bilden.

Jag har dock lyckats få bra bilder på tjäder senare.

Den här hönan stod på vägen upp mot Öjesjöbrännan när jag kom åkande där. När jag närmade mig med bilen flög hon upp och satte sig i en tall inte långt från vägen och bjöd mig på sin bästa pose.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.