Svärmor fyller år och vi tillbringar helgen i Gävle för att fira henne. Därför blev det ingen ringmärkning i Hamre våtmark för mig och Benjamin denna helg.

Istället bjöd vi in oss på Blåhakemärkningen på Tippen vid Inre fjärden strax utanför Gävle. En kvart med bil från Hagaström där vi bor i helgen.

Spännande att besöka en annan märkning och även om de vanligaste fåglarna finns både hemma och här så är sammansättningen annorlunda och en tjusning med ringmärkning av flyttfåglar är ju att man aldrig vet vad som sitter i näten när man går sina rundor.

Vi kom dit lagom till det var dags att gå första rundan och vi blev rikligt belönade på en gång.

I första nätet hade en sparvuggla fastnat och det var generellt ganska gott om fågel i de flesta näten.

Sen kommer en av assistenterna tillbaka från ett nät och säger att hon behöver hjälp. Jag såg att det var mycket fågel och trodde att det var en gärdsmyg som trasslat in sig lite extra och spanade efter den och såg inte morkullan som satt på marken i den nedersta våden.

Jag fick lite puls kan jag säga. Tack och lov skrämde jag inte bort den utan den märktes och Benjamin fick släppa den.

En trevlig morgon med lite mer nordliga arter än vad vi fått hemma än så länge.

Bergfink
Gråsiska

Nästa helg kommer vi att märka i Hamre igen, även om jag har en exkursion på lördagen så jag kommer bara att märka på söndagen. Fast jag tvivlar på att Benjamin vill följa med på exkursionen.


Publicerat

i

av

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.