Nytt frövikryss

När jag började skåda på allvar så var Frövisjön den plats jag spenderade mest tid vid och statistiknörd som jag är har jag skapat en lista och administrerar en facebookgrupp för sjön.

Nu var det ett tag sedan jag kollade igenom obsarna som finns inlagda på Artportalen för sjön, men jag gör det med jämna mellanrum. Totalt 222 arter är observerade vid sjön och av de som lagt in sina listor har den som sett flest arter där har sett 205.

Själv har jag legat på 193 arter efter ökenpiparen 2020 och det är inte så ofta man får chans på nya arter. Dels tappar jag lite fart genom att inte vara där lika frekvent som tidigare. Flitiga besök ökar chansen för vanliga arter som inte ses så ofta vid just den platsen. Som t ex rosenfink, tofsmes mm.

Förra veckan dök det upp en dvärgbeckasin bland alla enkelbeckasiner och jag och Benjamin som var hemma och förkylda passade på att åka ut och göra ett försök, men hunger, allmän ofokus mm gjorde försöket misslyckat.

Igår hittades den igen och nu på morgonen åkte jag och en bekant ut. Benjamin vågade strunta i den trots att det skulle innebära att jag drog ifrån ytterligare en art på årslistan.

Nu kunde jag hänga in den ganska lätt där den gick och födosökte bland enkelbeckasiner nedanför plattformen i östra delen. Dessutom fick jag en riktigt trevlig stund med likasinnade.

Tack för skjutsen och ett årskryss och frövikryss Nori.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.