Fåglar jag fotat – trädlärka

Som vanlig enkel fågelintresserad så fanns det lärka och då var det sånglärka som avsågs. Den kom tidigt om våren och jag ringde alltid min mormor för att berätta att jag hört vårens första lärka. Oftast var det dock mormor som ringde mig och berättade.

När fågelintresset övergick mer till skådning så blev jag varse att det fanns fler lärkor och främst trädlärkan som häckar lite mer sparsamt häromkring, men ändå tillräckligt vanlig för att man skulle bli förvånad om man inte hittade någon något år.

Trädlärka – Grällstaåsen

Till skillnad från sånglärkan som håller till på öppna fält så föredrar trädlärkan att hålla till i skogsbryn och vid mindre inägor. Även ruderatmarker som grusgropar och hyggen är platser där trädlärkan hittas.

Fågeln på bilden hittade jag och Benjamin när vi var och badade vid Grälstaåsen utanför Sätra brunn i Sala kommun.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.