Fåglar jag fotat – vittrut

Profilbild för Johan Karlsson

Trutar är ett gissel för oss fågelskådare. Antingen älskar man dem och blir en trutskalle eller så hatar man dem eftersom alla ser likadana ut och det är omöjligt att skilja dem åt. Framförallt ungtrutarna.

Jag vet väl inte om jag hatar dem, men jag kryssar dem när någon pekar på dem typ.

En ung vittrut är dock ett undantag. De sticker ut tillräckligt mycket för att till och med jag ska kunna rota fram dem i en större skock med trutar. De är större än gråtruten och deras sandfärgade ungfågeldräkt sticker ut mot gråtrutarnas brunare dräkt.

Borgmästaren ovan fotade jag vid färjkajen i Västerås vintern 2014 då vi hade en övervintrande vittrut nästan hela vintern.

Liknande inlägg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.