Årskryss på lunchen

Idag hade vi stängningsdag, studiedag, planeringsda, eller fortbildningsdag. Kärt barn har många namn. Det är enda dagen man som anställd inom skolan har möjlighet att gå ut och luncha tillsammans.

Att luncha med en skådare i januari kunde mina kollegor dock glömma. Jag drog till Donken och köpte en QP-meny och sen skulle jag till Hässlö för att årskryssa skäggmes som Benjamin nyligen hade hittat där.

När jag svänger in på Hässlögatan så står det tydliga skyltar om att vägen byggs om och att det inte går att ta sig fram till Björnövägen. Det var inget nytt vägen har varit avstängd länge. Problemet var att den avstängda biten inte längre låg efter infarten till helikopterplattan där jag brukar åka in när jag snabbt vill ut på Hässlö. Så nu kom jag inte fram och jag började få lite ont om tid.

Jag valde att åka till Tegeludden och hänga in ringduvor istället och sen ta ett varv runt Hamre våtmark som gav en ny art i Västmanland 2023. Grönsiska.

Där finns också en möjlighet att få in skäggmes, men jag lyckades inte med det.

Nu väntar några dagar med lunchpromenader runt Råmarbo dämme med förmodat få årskryss, men till helgen hoppas vi kunna ta oss till Eskilstuna och Ekeby våtmark där det finns salskrake, smådopping, knipa och vigg att kryssa in för i år.

Benjamin gick dessutom om mig idag. Han fick in skäggmes vilket jag missade så nu måste jag hitta något spektakulärt vid jobbet vilket jag tvivlar på att jag gör.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.