Ugglespaning idag

Igår åkte en bekant upp mot Fagersta för att spana in och fota en hökuggla. En art vi haft ganska ont om denna vinter. När han kom fram hittade han ingen hökuggla, utan det satt en lappuggla på hygget. Lite senare kom hökugglan också fram.

Med en hökuggla och lappuggla på samma hygge, rådde det ingen tvekan om vart jag och Benjamin skulle bege oss idag.

Hökugglan kunde vi se direkt från bilen, där den satt i toppen av en torr gran. Där satt den hela förmiddagen. Men någon lappuggla ville inte visa sig. Den hade varit framme på morgonen och tagit två rejäla sorkar, så den hade säkert paltkoma.

Vid lunch var vi riktigt kalla och tänkte åka hem, men istället valde vi att åka till Sibylla och äta och sen åkte vi till en matning där det kan finnas gråspett för att sen bege sig tillbaka till hygget och hoppas på lappuggla.

Vi tillbringade resten av eftermiddagen där och hade fina stunder med hökugglan och en varfågel, men lappugglan var nog fortsatt för mätt för att engagera sig så den fick vi åka hem utan att ha sett.

Men hökuggla är inte fy skam.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.