Fåglar jag fotat – Årta

När jag hade gått igenom alla arter jag fotat och summerade bloggserien som troligtvis aldrig blir helt klar så nämnde jag några arter jag borde ha fått någon bild på men som ändå saknades. En av dem hade jag dessutom bockat i att jag fotat men hittade ingen bild på.

Det var årtan som jag inte hittade bild på. Idag hittade jag dock en snygg hane som poserade strax utanför fågeltornet i Asköviken, så att jag kunde digiscopa ett antal bilder på den.

Årta är vår mest ovanliga and. När andra simänder oftast rastar eller häckar i större antal eller åtminstone i ett antal par på lämpliga lokaler så är årtan mer svårhittad där den oftast förekommer i få par och då gärna håller till i mer vegetativa områden av våtmarker.

Det är nog en av anledningarna till att jag saknat bilder på den. Det och att jag inte har några större fotografiska ambitioner.

Att jag inte känner några större behov att fånga alla fåglar på bild så är fotolistan inget jag tänker på så ofta och jag har ju tidigare inkluderat handhållna fåglar i samband med ringmärkning vilket betyder att jag har åtminstone en art till att presentera inom kort.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.