Fåglar jag fotat – Lunnefågel

Vid Soteskär häckade Sveriges sista lunnepar 1970 och med det i bakgrunden kryssade jag lunnefågel en blåsig oktoberdag 2013. Mer klassiskt lunnevatten kan det inte bli i Sverige. Två och ett halvt år senare en vacker men kall dag i början av mars var det dags för Benjamin att kryssa den på samma ställe. Då rörde det sig om en riktig njutobs och vi hade den riktigt nära men inte riktigt på fotoavstånd. När jag börjat packa ihop hojtade någon från närmsta kobben och då simmade den nästan på klappavstånd. Hur snabbt jag fick upp kameran och kom ut dit vet jag inte, men inte tillräckligt i alla fall. Jag fick nöja mig med en bild på en bortsimmande fågel.

Fotad vid Grosshamn, Ramsvikslandet den 1 mars 2016


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.